PRN.bg - печатници, информация и цени за предпечат, фирми за печат

  » За PRN.bg
  » Печат и печатници
  » Файлове за печатница
  » Контакти и поръчки
  » Печатници календари
  » Рекламни материали
  » Брандиране
 
 
 


Какво е офсетов печат?

Офсетовият печат е най-разпространеният метод за печат на големи тиражи. Характеризира се с висока резолюция. Принципът на действие включва  експонация на изображението върху плаки от филм или директно от файл. Пренасянето на изображението се извършва посредством междинен гумен офсетен цилиндър.  Офсетови печатни машини разделени по формати от 1/4 35х50, 1/2 50х70 до 1/1 70х100см.

Офсетовият печат е подходящ за визитки, бланки, каталози, книги, флаери, календари и още много. Основното предимство на офсетовия печат е неговото високо качество. При този процес се използват истински мастила, а не тонери. Разликата се усеща не само на външен вид, но и при допир с материала.

Видове офсетов печат

Има два вида офсетов печат. Първият е листов офсетов печат – при него отделни страници от хартия се подават в машината, като те могат да бъдат предварително нарязани в окончателния  си вид или да се оформят след печата. При втория вид – ролен офсетов печат – се използват по-големи и бързи машини. Те се захранват с големи ролки хартия и отделните страници се отделят и оформят след това.

Листовият офсетов печат е подходящ за малки или средни фиксирани поръчки, като специални издания на книги, докато роленият офсетов печат е по-рентабилен за масови издания, чието съдържание често се променя, като вестниците например. 

Цени за печат
Цени за печат - Печат и печатници - от какво зависи цената

Чрез калкулатора можете да сравните цените за хартия и печат в различни фирми, да запишете своята калкулация както и да направите поръчка към избрани печатници.

още >>
Хартии и картони

Ориентировъчни цени на различни видове и формати хартии при някои от български доставчици.

още >>
Висококачествени дигитални машини
HP Indigo 3050

Висококачествени решения за малки тиражи и персонализирани материали и карти. Възможност за до 230lpi по CMYK и Hexachrome върху широк набор обикновени и специални хартии, картони и фолиа.

още >>
Формат до 35х50см
печатници Heidelberg GTO

Машини формат 1/4 подходящи за акциденция, рекламни листовки и брошури във формати до А3 в малки и средни тиражи.

още >>
Формат до 50х70см
Heidelberg 5 list

Офсетови печатни бази с машини формат 1/2, подходящи за печат на листовки и брошури в големи тиражи,   плакати във формат до 50х70см, каталози и списания в малки и средни тиражи и др.

още >>
Формат до 70х100см
Heidelberg full format

Подходящи за печат на плакати, списания, вестници  и други материали.

още >>


  Начало /  / Офсетов печат
 © 2005-2021 Всички права запазени
 PRN.bg - печатници, информация и цени за предпечат, фирми за печат
Maksoft Sofia 
 


ВАЛУТНИ КУРСОВЕ

ВРЕМЕТО

ТВ ПРОГРАМИ


ВХОД
потребител:
парола: