PRN.bg - печатници, информация и цени за предпечат, фирми за печат

  » За PRN.bg
  » Печат и печатници
  » Файлове за печатница
  » Контакти и поръчки
  » Печатници календари
  » Рекламни материали
  » Брандиране
 
 
 


Основни изисквания при подготовка на файл за печатница.

Важна е работата в CMYK цветови модел, фирмените знаци и текстове да бъдат във векторен формат, резолюцията за растерните изображения да бъде минимум 150dpi за плакати, 225dpi за големи брошури, 300dpi за прецизни рекламни материали.

За еднолистов продукт (листовки, плакати) е необходимо да се остави допълнително минимум 2 мм към реалния размер в случай, че изображението завършва на фон (реже се на живо).

За каталози следва да бъде предвидено рязане на живо от 3 страни в зависимост от това дали страницата е лява или дясна и реалното изображение да бъде увеличено с по 5мм от трите страни от които се реже.

Важно е да се работи с реална резолюция.

Желателно е да ползвате професионални продукти за печат от рода на Corel Draw, Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe In Design, QuarkXPress и други.

След приключване на подготовката за печат файлът се монтира в зависимост от формата на машината на която ще се печати. Поставят се пасери, грайфер, калибриращи скали, означават се ножовете и евентуално биговете. Така подготвеният файл се експортира във файл за печат за предпочитане PDF for Prepress.

 

» Какво е PDF форматоще >>
» Резолюция за печатоще >>
» Рязане на живооще >>
» Файлови формати за предпечатоще >>

Избрани сайтове Основи

 • Ханко Митев - Хидроизолации и хидроизолационни материали. Ремонт на покриви. Ханко Митев- перфектно съотношение цена, възможности и 20 години опит в хидроизолации и хидроизолационни системи в строителствот ...

 • Нови интернет страници Основи

 • Компютърни курсове, Уроци: AutoCAD, 3D Studio MAX Adobe Photoshop InDesign Excel Adobe Photoshop

 • Най-актуални страници Основи

 • Модерни и класически маси от метал, стъкло, дърво, полипропилен и други материали подходящи за ресторанти, барове, кафенета и други обществени пространства. още >> ...

 • Курсове по Adobe Photoshop Adobe Photoshop


 •   Начало /  / Основи на предпечата
   © 2005-2020 Всички права запазени
   PRN.bg - печатници, информация и цени за предпечат, фирми за печат
  Maksoft Sofia 
   


  ВАЛУТНИ КУРСОВЕ

  ВРЕМЕТО

  ВХОД
  потребител:
  парола: